Aikibudo Nieuwerkerk biedt jeugd-Aikibudo lessen aan vanaf de leeftijd van rond de 9 jaar en worden op hetzelfde moment gegeven als de lessen met de volwassenen.
Het jeugd-Aikibudo is vanwege de ontwikkeling van de gewrichten een aangepaste vorm, waarbij er kleine verschillen zijn met het reguliere Aikibudo, maar een uitstekende voorbereiding wanneer uw kind rond de leeftijd van 13-14 jaar instroomt in de volwassenen-groep.

De jeugdlessen zijn een mix van Aikibudo en Kobudo, waarbij een deel van de les gewerkt wordt met een houten oefen-katana of een houten stok (meer informatie over Kobudo kunt u vinden onder het kopje Wapenlessen).
De wapenlessen leert uw kind onbewust bewegen zoals het terug te vinden is in het Aikibudo op een andere manier dat als “leuk” wordt ervaren door de jeugd.

Ontwikkeling

Uw kind ontwikkeld sterkt bij het opgroeien en sporten kan uitstekend helpen bij de ontwikkeling van uw kind.
Zonder dat ze het door hebben zal uw kind onder andere de spieren trainen en een betere basisconditie ontwikkelen.
Oefeningen worden zowel links- als rechtshandig uitgevoerd wat het motoriek zal ontwikkelen, terwijl men bezig is om hun balans te bewaren en snelheid op de juiste momenten kan toepassen. Met het oefenen van valbreken zal de kans op