Peter Kuiper is op jonge leeftijd in zijn dienstperiode gestart met onder andere Judo en Jiujitsu, en had uiteindelijk Aikibudo ontdekt op 20-jarige leeftijd. Na vele jaren trainen en het volgen van stages in binnen- en buitenland heeft Peter zijn 4e dan graad behaald en in 1997 Aikido Vereniging Nieuwerkerk opgericht waar de lessen zijn begonnen in een kleine gymzaal aan het Verdipad.
Na een korte tijd is Peter met zijn vereniging verhuisd naar de gymzaal van de oude Comenius Collega locatie aan de van Beethovenlaan waar hij voor 10 jaar zijn lessen heeft verzorgd.
Uiteindelijk is de vereniging in 2007 verhuisd naar de gymzaal van de nieuwe Comenius College locatie aan het Fresiaveld, waar de club zich nog steeds bevindt, en is in 2012 de naam veranderd naar Aikibudo Nieuwerkerk wat beter past bij de stijl dat getraind wordt.

Aikibudo is een stijl wat vanuit het Aikido is ontstaan in de jaren 60 door de Fransman Alain Floquet en kenmerkt zich door zijn hardere en directere stijl waarbij elementen van Judo en Karate te vinden zijn.
Na 23 jaar is het moment gekomen dat Peter het stokje overdraagt. Op zondag 30 augustus is er een officieel moment tijdens de ochtendtraining waarbij Peter wordt bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging en Thomas Boer de school verder zal overnemen.

Thomas Boer is in 1998 begonnen met Aikibudo in de school van Peter Kuiper. Zoals Peter heeft Thomas ook verschillende stages gevolgd in het binnen- en buitenland en heeft in 2017 zijn 2e dan graad behaald en is sinds 2019 officieel gediplomeerd leraar vanuit de Judo Bond Nederland.

Uiteraard zal Peter niet verdwijnen uit het beeld en blijft hij naast erelid ook raadgever aan het bestuur van de vereniging.
Iedereen, en in het bijzonder de oud-leden, zijn van harte welkom om zondag 30 augustus langs te komen om Peter te bedanken voor zijn jaren inzet voor de club! Het officiƫle moment zal plaats vinden om 11.00 uur in de gymzaal van het Comenius College aan het Fresiaveld 20 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aikibudo Nieuwerkerk verzorgd Aikibudo lessen vanaf 8 jaar en op de zondag morgen is het zelfs mogelijk om tegelijk met uw kids de lessen te volgen!
Wilt u ook eens een les Aikibudo proberen, kom dan langs voor een gratis proefles! Zoek snel onze openingstijden op onze website of stuur ons een mailtje.

Check ons ook op Facebook en Instagram voor een impressie van onze lessen!!